Wat is 'keep-alive' en hoe activeer ik het in mijn website?

Antwoord

Een manier om een website onder HTTP/1.0 of HTTP/1.1 (websites die niet van een SSL-certificaat voorzien zijn en dus nog het onbeveiligde http://-protocol gebruiken) sneller in te laden op een server is gebruik te maken van het 'keep-alive'-protocol in HTTP.

'Keep-alive' zorgt ervoor dat de server de verbinding van de client (browser) niet meer meteen sluit na een request. Hierdoor kan de client meerdere aanvragen doen en kunnen er meerdere antwoorden binnen komen in één enkele verbinding. Dit kan in sommige gevallen het inladen van de pagina tot 50% versnellen.

Om gebruik te kunnen maken van 'keep-alive' voegt u de volgende regels toe aan het .htaccess-bestand van uw website:

<IfModule mod_headers.c>
Header set Connection keep-alive
</IfModule>

U kan na het toevoegen van de regels checken op https://www.giftofspeed.com/check-keep-alive/ of 'keep-alive' correct werkt.

Maakt u gebruik van een SSL-certificaat op uw domeinnaam, dan verbindt u niet langer via HTTP/1.0 of HTTP/1.1, maar via HTTP/2. Onder HTTP/2 bestaat keep-alive niet meer, de voordelen van deze functie (meerdere requests per connectie) zitten standaard ingebouwd in dit nieuwe HTTP-protocol. U profiteert dus meteen van de voordelen zonder dat u iets dient in te stellen!

Artikel details
Artikel ID: 186
Categorie: SEO
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (18)